Ardi Dortmans

Ardi Dortmans is Principal Scientist bij TNO. Hij is gespecialiseerd in materiaaltechnologie en programmamanager Complexiteit en Energie Opslag en Conversie. Sinds 2016 is hij de trekker van de NWA route Circulaire Economie en Grondstoffenefficiëntie, daarnaast is hij lid van de NWO programmacommissie Duurzame Business Modellen en lid van het Groene Brein.

 

Aart Roos

Aart is voormalig CEO van Koninklijke Auping bv (2012-2017). Voor zijn komst naar de producent en retailer van duurzaam en optimaal slaapcomfort vervulde hij internationale marketing en general management rollen bij achtereenvolgens Koninklijke Grolsch (1990-1995), Whirlpool Europe (1995-2009) en DMG/Mandemakersgroep (2009-2012). Aart woonde en werkte meer dan 14 jaar in verschillende Europese landen. Bij Koninklijke Auping realiseerde hij een turnaround. Met grote passie en visie heeft hij van Koninklijke Auping een inspirerend voorbeeld gemaakt voor circulaire bedrijfsvoering binnen de Nederlandse maakindustrie. Aart zet zich in als key-note speaker om het circulair ondernemen vanuit de praktijk voor het voetlicht te brengen.

     

Koos Wagensveld

Koos Wagensveld is lector Financial Control aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen sinds november 2014. In 1986 is hij zijn carrière begonnen bij (een voorloper van) PwC en is daar als registeraccountant werkzaam geweest. Daarna is hij vanaf 1992 universitair docent Accounting geweest bij zowel de Erasmus Universiteit als de Radboud Universiteit Nijmegen.

 

Michel Schuurman

Michel Schuurman is senior programma-manager bij MVO Nederland. Hij is binnen MVO Nederland verantwoordelijk voor het opzetten en begeleiden van programma’s en projecten op het gebied van circulaire economie en klimaat. Zijn aandachtsgebied en inbreng is enerzijds de procesmatige kant van innovatie en anderzijds de condities creëren voor realisatie en opschaling. Coalities bouwen en matchmaking realiseren zijn hierbij kernwoorden. Voor Michel staat duurzaam ondernemen synoniem aan succesvol ondernemen; een voortdurend verbeterproces van innovatie, realisatie, ondernemersgeest en samenwerking.

     

Ingrid Faber

Ingrid Faber is CEO van Pooling Partners / Faber Halbertsma Groep. Pooling Partners is marktleider in Eruopa op het gebied van geïntegreerde, full-service poolingdiensten en productie van houten pallets en kisten. Het Nederlandse familiebedrijf, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1891, is een exponent van de circulaire economie. Het bedrijf stimuleert recuperatie, herstel en continu hergebruik van gestandaardiseerde pallets en boxen in efficiënte en duurzame poolingsystemen. Pooling Partners ondersteunt ecologisch verantwoorde bosbouw en produceert en repareert per jaar meer dan 20 miljoen pallets van PEFC™ of FSC® gecertificeerd hout.

De onderneming heeft een jaaromzet van circa 300 miljoen euro en zo’n 800 werknemers.

 

Bert van Son

Bert van Son is oprichter en CEO van MUD Jeans, een snelgroeiend duurzaam jeansbedrijf. Het bedrijf stelt klanten in staat om “guilt free” te winkelen en goed te doen voor het milieu, terwijl ze modieus en modern zijn. Als 23-jarige verhuisde hij naar China. Met zijn 30 jaar ervaring in de mode-industrie heeft Bert van Son met eigen ogen gezien wat de impact van de “fast-fashion” op het milieu heeft. Hij weet dat er een alternatieve manier is. In 2012 begon hij met het concept : 'Lease A Jeans', een concept dat het mogelijk maakt voor klanten om spijkerbroeken te gebruiken en ze terug te geven na gebruik. Van eigendom tot prestatie. De klanten kunnen hun kledingkast regelmatig vernieuwen, terwijl MUD Jeans ervoor zorgt dat de materialen na gebruik opnieuw worden gebruikt. Bert van Son kent de uitdagingen in de hedendaagse (snelle) mode-industrie en weet hoe hij en zijn team de circulaire economie in de mode-industrie kunnen implementeren.

     

Kevin Rijke

Kevin Rijke is wetenschappelijk assistent van hoogleraar Jan Jonker (Radboud Universiteit), daarnaast zelfstandig adviseur duurzaam ondernemen en sinds 2015 directeur Industriepark Kleefse Waard. Nevenactiviteiten: Bestuurslid Clean Mobility Center, lid Denktank Sterk Bestuur Provincie Gelderland, lid stuurgroep SEECE (Han), Raad van Advies TEDx Arnhem.

   

Boekenpakket cadeau

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.