Jan Jonker

Jan Jonker

Jan is hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Zijn werk richt zich op drie samenhangende thema’s. Trends en ontwikkelingen die samen een veranderende economie vormgeven (de ‘WEconomy’), op business modellen die het mogelijk de waarden duurzaam, inclusief en circulair ondernemen te realiseren en op het ontwikkelen van (crypto) transactie-systemen genaamd Hybride Bankieren. Hij is auteur van o.a. de boeken ‘Nieuwe Business Modellen’ en ‘De kunst van Veranderen’. Onlangs publiceerde hij over business modellen voor de circulaire economie het boek ‘Eén Zwaluw voorspelt veel goeds’.

 
Niels Faber

Niels Faber

Niels Faber is onderzoeker aan de Radboud Universiteit Nijmegen en docent aan de Hanzehogeschool Groningen. Sinds 2002 doet hij onderzoek op het gebied van duurzaamheid, specifiek naar circulaire economie, organisatievormen en besluitvorming. Hij is auteur van meer dan 60 publicaties, inclusief boeken, boekhoofdstukken en artikelen en conferentiebijdragen. Tevens is hij co-redacteur van een serie online columns over de circulaire economie.

 
Hans Stegeman

Hans Stegeman

Hans Stegeman is hoofd research and investment strategy bij Triodos Investment Management sinds 2017. Hij is verantwoordelijk voor de macro investment strategie en is geeft leiding aan het analisten team voor de SRI fondsen. Als onderdeel daarvan houdt hij zich bezig met onderzoek naar economische ontwikkelingen in relatie tot de transitie naar een circulaire en duurzamere economie. Hij schrijft columns (voor RTLZ en fondsnieuws) en is bezig met een proefschrift over circulaire economie. Hans studeerde Algemene Economie aan de Universiteit Maastricht. Tussen 2007-2017 was hij werkzaam bij de Rabobank, met als laatste functie hoofdeconoom Nederland. Daarvoor werkte hij onder andere als onderzoeker bij het Centraal Planbureau.

 
Wim de Haas

Wim de Haas

Wim is verbonden aan Wageningen Environmental Research en het Rathenau Instituut. Bj beide organisaties doet hij onder meer projecten op het terrein van de transitie naar een circulaire economie. Hij richt zich met name op de governance daarvan. Eerder was hij het betrokken bij het opstellen van de Nationale Wetenschapsagenda. Hij heeft ervaring in het onderzoek, in het kennisbeleid en in de beleidsuitvoering. Hij publiceerde over onderwerpen als circulaire gebiedsontwikkeling, sociale innovatie en kennis als beleidsinstrument. Sleutelpublicatie is zijn boek ‘Planning als Gesprek’.

 
Derk Loorbach

Derk Loorbach

Derk Loorbach is professor van sociaal economische transities en directeur van DRIFT (Dutch Reserach Institute For Transitions) aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij was een van de eerste onderzoekers die het concept en de benadering van transitie management ontwikkelde. Hij begon zijn professionele carrière als onderzoeker voor het International Centre for Integrative Studies (ICIS) in Maastricht. Binnen dit onderzoek richtte hij zich op de ontwikkeling van transitie management in zowel theorie als praktijk. In 2004 startte hij, samen met Jan Rotmans, DRIFT. DRIFT is een baanbrekend interdisciplinair instituut dat onderzoek combineert met nauwe samenwerking met de politiek en het bedrijfsleven om zo een duurzamere maatschappij te ontwikkelen.

 

Digitaal boekenpakket cadeau

“Zeer inspirerend en concreet. Goede mix tussen theorie en praktijk.”
“Goede sprekers, complexe materie is helder uitgelegd. Erg nuttig.”
“Interessant en verhelderend!”
“Prima mix van wetenschap, theorie en praktijkvoorbeelden.”
“Interactie, humor, veel voorbeelden.”
“Zeer interessant! Met name de combinatie van theorie en dagelijkse praktijk! Prettige en boeiende spreker.”
“Bevlogen duidelijk verhaal over waar we staan, waar naartoe en wat te doen.”
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.