Business- en verdienmodellen

College 3: 15 november 2018
Docent: Hans Stegeman
Gast: Koos Wagensveld

Heeft de circulaire economie een ander businessmodel nodig dan de lineaire economie? En zo ja, hoe valt dat dan te herkennen? En het verdienmodel van circulaire bedrijven, is dat nu echt anders? Dit zijn de hoofdvragen die centraal staan in dit college. De bouwstenen van een circulair businessmodel, verdienmodellen en de financieringskant van de circulaire economie komen in dit college aan bod.

  • De bedrijfskant van de circulaire economie komt tot uiting in bedrijven die trachten bij te dragen aan het sluiten van kringlopen
  • Deze circulaire businessmodellen verschillen van lineaire modellen. We gaan in op de belangrijkste verschillen
  • Een onderdeel van een circulair businessmodel is het verdienmodel. In welke mate verschilt dit van een conventioneel verdienmodel?

Management control-systeem van nieuwe businessmodellen

In een snel veranderende, innovatieve wereld verliezen de traditionele control-systemen hun waarde als stuurmiddel. Gastspreker Koos Wagensveld gaat in op de vraag hoe het management control-systeem vormgegeven kan worden in de context van nieuwe businessmodellen. Kunnen omgaan met strategische onzekerheden, maar ook meer uitgaan van vertrouwen in plaats van regels en procedures zijn belangrijke elementen in het management control-systeem van nieuwe businessmodellen.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.